Multisoft - obrazovanje za XXI vek


Ce De Bukvar
Multimedijalni obrazovni program za decu - Ce De Bukvar

Najbolji disk na Međunarodnom sajmu knjige, Beogradu 1998
Najbolji disk u Srbiji svih vremena!
Predstavnik Srbije na Prvom Svetskom Samitu Informatičkog Društva, 2006


Kroz više od 1000 ilustracija i 2000 zvučnih zapisa, na maštovit i deci prihvatljiv način, obuhvaćeno je svako slovo (ćirilica i latinica) i brojevi do 10 sa više aspekata: kroz interesantnu priču obogaćenu ilustracijama, recitaciju ili brzalicu, muziku, ekološku poruku, film o načinu pisanja, bojanku, slagalicu. Proveru naučenog, deca izvode vežbom pisanja i računa.

  • slova i pisanje
  • priče i recitacije
  • pesme i brzalice
  • bojanke i slagalice
  • ekološke poruke
  • karaoke i filmovi
  • brojevi i računanje

Dodatni podaci

Objašnjenja | Recenzije | Galerija i film | Kupovina | Disk 759 din | Download 6.90 € (kartice i PayPal) 759 din (na račun)

O programu

 
 
 
 

Rad sa mišem, orjentacija, osnovni geometrijski oblici

Na samom početku programa, data je provera znanja rada sa mišem, poznavanja osnovnih boja, orijentacije (desno, levo, gore i dole), raspoznavanje veličina i osnovnih geometrijskih oblika (kvadrat i krug). U slučaju nepoznavanja navedenih radnji, predviđeno je kratko upoznavanje kroz ilustracije ili zvučne zapise, a sve to, naravno, u cilju olakšavanja daljeg korišćenja programa.

Veliki izbor u meniju, slova, brojevi, sabiranje i oduzimanje, slagalica, igra memorije...

Na osnovnom meniju izbor je veliki: učenje slova, učenje brojeva, sastavljanje reči, sabiranje i oduzimanje u okviru prve desetice, filmovi - pisanje štampanih i pisanih slova, slagalica, igra memorije, pesmice vezane za slova i brojeve, bojanka (jedno slovo - jedna slika), kao i ekološke poruke vezane za svako slovo ponaosob.
Priče bogato ilustrovane, Vuk Karadžić, ekologija i bojanka

Svako slovo je prikazano sa više aspekata: kroz interesantnu priču obogaćenu ilustracijama, recitaciju ili brzalicu iz zapisa Vuka Karadžića, muziku povezanu sa slovom, ekološku poruku i bojanku. Za svaku reč postoji odgovarajuća ilustracija, kao i zvučni prikaz svakogslova ili reči.

Preko 600 vežbi pisanja, sva slova, filmovi

U delu predviđenom za vežbu pisanja reči (više od 600) data je mogućnost izbora rada: sa svim slovima (velika ili mala, ćirilica i latinica) ili sa slovima koja su do tada naučena (redosled slova je korišćen iz nastavnih listića za prvi razred osnovne škole).
Filmovi prikazuju način pisanja pisanih i štampanih slova. Mislimo da nema boljeg i interesantnijeg načina da uvedemo decu u tajne pisanja.

Sabiranje i oduzimanje brojeva od 0 do 10, vežba računa sa ilustracijom
Na isti način obrađeni su i brojevi od 0 do 10, kao i računske operacije sabiranja i oduzimanja. Posle svakog naučenog broja postoji mogućnost vežbe računa, naravno kroz ilustracije. U želji da kod dece razvijamo takmičarski duh, data je mogućnost merenja vremena koje je detetu potrebno da reši zadatke. Svako slovo i broj ilustrovani su pesmicom (karaoke) i slikom u bojanci. Tako smo deci ponudili bogatstvo sadržaja i zabave. Jedan važan i težak zadatak u životu svakog deteta, pretvorili smo u igricu...
Igre memorije i puzzle

Nakon učenja, dete se može odmoriti uz igrice - puzzle i igre memorije. Sadržaj Ce De Bukvara je veoma dobro izbalansiran. Rezultat toga je da je ovaj disk, iz godine u godinu, jedan od najprodavanijih softverskih paketa na našim prostorima.

Stručna komisija Ministarstva prosvete pregledala je kompakt disk "Ce De Bukvar" rad autorskog tima firme "Multisoft", Užice. Ocenjeno je da ovaj jedinstven multimedijalni projekat može korisno poslužiti kao pomoćno nastavno sredstvo u ostvarivanju sadržaja učenja azbuke, osnova matematike, logike kao i računarske i estetske kulture. Projekat je prilagođen za korišćenje u predškolskim ustanovama i nižim razredima osnovnih škola i kao takvog ga preporučujemo za upotrebu kao pomoćno nastavno sredstvo. - Ministarstvo prosvete Republike Srbije, 1998

Na projektu čija je izrada trajala 8 meseci radili su:

Izrada programa, finansije: Miodrag Mićić i Nebojša Danilović, pisanje tekstova: Milena Kostadinov, Miodrag Mićić, Slađana Đikanović, Obrada teksta: Milena Kostadinov, Miodrag Mićić, obrada crteža: Miodrag Mićić, Milena Kostadinov, izrada animacija: Nebojša Danilović. izrada pozadina: Nebojša Danilović, Miodrag Mićić, Snimanje zvuka: Nikola Pejović (Studio "TALIJA"), Miodrag Mićić, Obrada zvuka: Miodrag Mićić, Čitanje tekstova: Mihailo Nestorović (glumac Užičkog pozorišta), Olivera Nestorović (glumica Užičkog pozorišta), Anđela Mićić, Ivan Đikanović, Milena Kostadinov, Aleksandra Mandić. Aleksandar Vujadinović, Kompozitor uvodne pesme: Zoran Vuković. Tekst uvodne pesme: Tatjana Vuković, Pevali u uvodnoj pesmi: Dunja Vuković. Anđela Mićić, Iva Ristićević, Vesna Lončarević, Luka Vuković, Omot: Nebojša Danilović. Miodrag Mićić, štampa omota: Grafičar Užice, Sito štampa: Pink print Užice, Grafička priprema sita: Miroslav Drašković, Stalna podrška i ideje: Dragan Petrović, Miroslav Drašković, Finansijka pomoć za nabavku originalnog softvera: Fond za otvoreno društvo - Beograd

NAPOMENA:
Kod izrade projekta korišćeni su materijali (delovi pesama Dragana Lakovića, Mande, Vlade i Gileta, Kolibrija, Ramba, Branka Kockice) u skladu sa Zakonom o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije. Priče i komentari su naša ideja. Zahvaljujemo se i svim studentima na učiteljskim fakultetima širom zemlje koji su za teme diplomskih radova uzeli neki od naših proizvoda, a najviše naš prvi obrazovni disk - Ce De Bukvar.
 

 
You are here  : Početna Multisoft za decu Ce De Bukvar

Statistika

Članovi : 4571
Sadržaj : 414
Linkovi : 6
Broj pregleda članka : 2140473
Imamo 4 gostiju na mreži

Vesti

Prvim generecijama prvaka rođenih u XXI veku obezbedite i pomoćna nastavna sredstva primerena ovom veku! Multisoft ima skoro 10 naslova za prvake, slično i za ostale niže osnovce.