Multisoft - obrazovanje za XXI vek


Istorija - Stari vek
Multimedijalni obrazovni program - Stari vek

Stari vek je istorijska enciklopedija koja obrađuje period od praistorije, preko stvaranja i razvoja najznačajnijih civilizacija antičkog vremena, sve do rađanja Vizantije. Program se sastoji od nekoliko tematskih celina, podeljenih u hronološki sortirane lekcije.

  • 340000 reči
  • 1500 tema
  • 3500 ilustracija
  • 100 interaktivnih mapa
  • 300 mitova i legendi
  • Kviz sa 700 pitanja
  • Istorijska čitanka
  • Pojmovnik
  • 60 minuta filmova

Dodatni podaci

Objašnjenja | Recenzije | Galerija i film | Kupovina | Disk 759 din | Download 6.90 € (kartice i PayPal) 759 din (na račun)

O programu

 
Multimsdijalni program se sastoji iz lekcija o praistoriji, sumerskoj i egipatskoj civilizaciji, društvima Starog istoka i posebno detaljno obrađenim civilizacijama antičke Grčke i Rimskog carstva
Najobimnija celina se sastoji iz lekcija o praistoriji, sumerskoj i egipatskoj civilizaciji, društvima Starog istoka i posebno detaljno obrađenim civilizacijama antičke Grčke i Rimskog carstva. Zbivanja na prostoru Balkana obrađena su u okviru posebne celine, gde su prikazani svi balkanski narodi i plemena, kao i dolazak Slovena na ovo poluostrvo.
Multimedijalni program obuhvata oblasti opšte i političke istorije, sa elementima etnologije, antropologije i istorije religija sveta
CD-ROM obuhvata oblasti opšte i političke istorije, sa elementima etnologije, antropologije i istorije religija sveta. Enciklopedijske teme obrađene su prema školskom programu za više razrede osnovne škole i srednjoškolsko obrazovanje, ali su jednako privlačne i za starije korisnike.

Interaktivne mape ispod kojih su mape iz 21. veka

Mape su interaktivne. Ispod mape Starog sveta moguće je podvući mapu sveta u 21. veku, kako bi orijentacija bila lakša.
Citati, legende i mitovi će istoriju učiniti mnogo zanimljivijom i svakako olakšati razumevanje tog doba
Mitovi, legende i citati će istoriju učiniti mnogo zanimljivijom i svakako olakšati razumevanje tog doba, 60 minuta filma će učiniti ovu multimedijalnu istoriju interesantnijom.
Disk sadrži 2000 tematskih jedinica, 60 minuta filma, 3000 ilustracija
Disk sa preko 3.000 ilustracija i fotografija, 100 mapa i 60 minuta filma obrađuje oko 2.000 tematskih jedinica. U našoj istoriji ništa neće ostati nejasno - rečnik nepoznatih reči je u svakom momentu spreman za korišćenje.
Disk ima kviz pomoću koga možete proveriti vaše znanje
Kao šlag na tortu, nakon pregledanja naše Istorije Starog veka, svoje znanje možete proveriti u kvizu. Ukoliko ne znate rešenje, dugme "NAUČI ME" će vas odvesti na stranicu koja će vam dati potpuniji i opširniji odgovor.

...Sve u svemu, program broji oko 3000 ilustracija srednje veličine, stotinu mapa i oko 60 minuta video materijala. Tekstualni materijal obuhvata 1500 stranica i 500 mitova, što je cifra kojom bi se pohvalile i najozbiljnije istorijske enciklopedije. Kao dopuna, uvršteni su rečnik pojmova i interesantan kviz znanja. Visoku ocenu zaslužuju korisnički interfejs i grafički dizajn. - Svet kompjutera

 
You are here  : Početna Sveznanje - Istorija Istorija - Stari vek

Statistika

Članovi : 4441
Sadržaj : 414
Linkovi : 6
Broj pregleda članka : 2138780
Imamo 3 gostiju na mreži

Vesti

Najbolji multimedijalni obrazovni programi za decu od 3-18 godina pokrivaju sve teme: maternji i strani jezik, matematiku i nauku, istoriju i geografiju, umetnost i sport. Tekstove, ilustracije i filmove naših 5 edicija pogledajte OVDE.